Alles over Theravada boeddhisme

Meditatie instructies

Binnen een aantal maanden willen wij hier meditatie-instructies in het Nederlands aanbieden. Tot het zover is, kunt U “Mindfulness In Plain English” van de venerabele Henepola Gunaratana in pdf of epub formaat downloaden van het internet. Dit boek is één van de beste en meest gelezen boeken over meditatie. Hij is hier te vinden op Amazon.

Maak je eigen gratis meditatie timer.  Een meditatie klok is vaak duur. Als je een mp3-speler of ander apparaat hebt dat mp3’s afspeelt, heb je in een handomdraai je eigen gratis meditatie timer gemaakt. Download onderstaande bestanden, zet ze eventueel in een aparte map en je bent klaar. Als je een cd-speler (of bijvoorbeeld een klokwekkerradio die cd’s afspeelt) hebt die mp3’s kan afspelen, kun je de bestanden rechtstreeks op een cd branden. Speelt je cd-speler geen mp3’s af, dan moet je de bestanden eerst naar .wav converteren alvorens je ze op een cd zet. Dat kan met dit gratis programma: CDex.

Hoe werkt de meditatie timer?
Heel simpel: Start je nummer 1, dan duurt de meditatie 60 minuten. Start je nummer 2, dan duurt de meditatie 55 minuten. Start je met nummer 3, dan duurt de meditatie 50 minuten, enz. Elk nummer staat voor 5 minuten meditatie. Controleer de eerste keer dat je de meditatie timer gebruikt of het volume hard genoeg (of niet te hard!) staat om de gong (nummer 13) te horen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *