Alles over Theravada boeddhisme

Bingo spelen gezond?

“Supporting the Tibetan issue is not a matter of pro-Tibet or anti-China, but a matter of pro-justice.” Dat zei de geestelijk en spiritueel leider van Tibet, de Dalai Lama Tenzin Gyatso, een tijdje geleden. Tibet, waar het boeddhisme oorspronkelijk is ontstaan. Het is een klein land. Het land waar mijn wortels zich bevinden. Voordat ik me bekeerde tot het boeddhisme had ik een heel ander leven. Ik deed eigenlijk alles wat God verboden had. Waaronder veel kansspelen, met name bingo. Dagelijks daalden mij gedachten af daarnaar. Wat waren de beste tafels die dag? Waren er ergens gratis kaarten te vinden? Wat waren de online ballen voor die dag? Enzovoorts, enzovoorts. Het enige waar ik mee bezig was was mee geld verdienen. Dit staat echt haaks op het boeddhisme en de zingeving erachter.
Ik ging zelfs zo ver dat ik andere mensen probeerde te overtuigen ook bingo te gaan spelen. Met wat verre familieleden richtte ik zes jaar geleden een een bingo website op. Die website waarop je bingo kan spelen – Foxteam – bestaat nog steeds. Met hen heb ik nog steeds contact maar ik ben helemaal niet meer in die wereld actief. Alles draait daar om geld, de ballen, de tegenstanders. De hele dag ben je geobsedeerd bezig met bingo spelen en uiteindelijk hou je er niets aan over, alleen een leeg gevoel. Ik heb de vaardigheden die ik daar heb opgedaan, met betrekking tot het maken van een website bijvoorbeeld, nu ingezet voor deze website. Daarnaast mediteer ik iedere ochtend nu in plaats van dat ik me met fiches of wat dan ook bezighoud. Het geeft me een zeer rustgevend gevoel. Geld verdienen en prijzen winnen is niet het belangrijkste in het leven. Verre van dat zelfs. Gezondheid, het milieu, rust, de wereld om je heen, familie en vrienden. Daar is waar het omdraait. En daar voegt bingo niks aan toe. Helemaal niets. Het boeddhisme en de rust die daarmee gepaard gaat juist wel, op alle gebieden. Bekeer u ook als u dat nog niet gedaan heeft en stop met online bingo spelen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *